Om att hålla sig i form

Posted on February 13, 2013

0


Att hamna på löpet är sällan av godo. Handlar rubriken dessutom om enskild person, nämnd vid namn, vet man att det, minst, är fråga om båtonykterhet som trätt i laga kraft.
Igår var det Shirleys tur.
Som drakar i motvind har den tredje statsmakten blåst upp hur denna kvinna, artist, Kinderäggsreklamröst, mor  och sambo lagt femton, tjugo lax på nån fettbrännarklinik med tyskt ü i firmanamnet. Det är alltid synd om människan och i just det här sammanhanget är det särskilt synd om…

– Shirley, för att hon förmodligen omgärdas av folk som sagt att hon varit överviktig och borde söka sig till en dyr jävla klinik för’t. En klinik som proppar i sina proselyter minimala måltider bestående av vetekli och ett extrakt av patientens eget svett. Det är klart man går ner i vikt av det om man resten av dygnet ligger spänd i remmar vid en säng, hypnotiserad av bolmört och kamfer.

– Viktväktarna, för att ovan nämnda situation läckte. Klart de visste att Shirley redan hade medvind på vågen när de kontrakterade henne. Det är ju så man gör! Fråga vem som helst. Det är som att be Keke Rosberg köra målrakan på sista varvet i en Opel Ascona istället för sin Williams-Honda: klart och betalt! Dock kan de trösta sig med att folk är som folk är, vilket betyder att stormen lagt sig när detta skrivs och försäljningen av appar, medlemskort och poängräknare fortsätter som om inget hänt.

– Den regionala kommunikationsbyrån som värvar fans till varumärket, för att “avslöjandet” i någon mån skvätter även på dem.

Sensmoralen är inte att alla är vackra som de är. Tvärtom. Gud, vad vi önskar att folk tog bättre hand om sitt yttre. Man vill ju kunna titta upp från sin 91:an på bussen och veta att ögonen landar på något trevligt. Men inte då. Självfall och hud efter årstid är nyckelord numera och det är ju så man ryser.
Vad vi kan slå fast däremot är att det varken behövs kliniker eller snajdiga reklamfilmer för att komma in ett hål på livremmen. Det som krävs är grundläggande självdiciplin, sunt förnuft och den barnsligt basala insikten om att all kroppslig energiförbränning handlar om ekvationen kcal in vs kcal ut. För fan Shirley, du kan leva på folköl om du vill. Bara du ser till att kalorierna stannar på rätt sida om hindret så att säga. Följden av detta är att man inte heller behöver Friggs måltidsersättningsdrinkar, som Eight (pre Wonderleap) så, förvisso välgjort, säger att du borde köpa.
Se så, spring och lek nu. Nästa gång ska vi tala om periodisk fasta.

lopsedel

Löpsedlarnas löpsedel. Den 23 februari 1970 var det högt i tak på Aftonbladet.
Advertisements
Posted in: Uncategorized