Om att ta time out

Posted on March 4, 2013

0


I helgen möttes den innersta kretsen upp, det hade blivit dags för rannsakan. Bloggen har gått på fyra cylindrar en tid nu, utan att någon riktigt kunna förklara varför: engagemang finns, den brinnande lusten att vara en kärvänlig nagel i ögat på alla och envar som för sig med scarf och RayBans är intakt. Ändå liknar sidan mest en testbild.
I akt och mening att bena ut och gå till botten sågs man över en kanna Pisang Ambon nere på Pickwick.
Dialogen blev lång och osammanhängande, så vi besparar er detaljerna, men i grund och botten handlar det om att B. tagit tjänstledigt.
Alla ni som skrivit och hört av er vet att det i regel är signaturen A. som varit rösten utåt. Och A. är mycket riktigt en förtjänstfull galjonsfigur, men det är B. som styrt och drivit från sin plats i aktern. Och aldrig har väl det framgått så tydligt som nu. Vi är ett skepp med en handfull kaptener, men utan styrman.

Vart B. tagit vägen? Till Toronto. Javisst! Efter idog slit och visst nyttjande av kontakter har vår B. fått anställning i Nordamerika! Det ni, Resumé! Förvisso vid en mindre byrå och förvisso på ett kortare kontrakt; man vill ju känna på varandra från båda håll så att säga. Men icke desto mindre ett steg uppåt i karriären.
Det står såklart alla fritt att nu googla advertising agency + Toronto för att lokalisera B. – och därmed avtäcka delar av vår kollektiva anonymitet. Den risken tar vi. Det är en del av spelet.

Effekten av mötet blev hursomhelst att vi tar time out. Bättre att ägna sig åt sitt, än att försöka något halvdant. Misströsta dock icke. I höst, eller när det blir, är B. tillbaka! Och då tar vi vid där allting lämnades, mer samlade, kloka och sams än någonsin. Cliffhangern vi lämnar er med är ju den skånska drömelvan (som tycks reducerad till en sjua, vilket i sak är rätt). Det blir väl mumma att komma tillbaka till dess avtäckning!
Så behåll bokmärket och minns oss. Tills dess, beakta följande visdom: En lakes livsvillkor är vintertid snäva: under isen bidar den sin tid, i en lång väntan på en vår den aldrig upplevt eller inte minns. Laken känner ingen längtan, ändå härdar den ut. Trivs för stunden och blickar mot ytan, mot en is som i sinom tid ska sprängas av ljus.
Människan har mycket att lära av laken.

svenotto
Sven Otto, en kille som vet hur man tar time out. 

Advertisements
Posted in: Uncategorized